Úspešná sezóna 2014/2015

Koncom apríla sa skončila druhá súťažná sezóna Hockey club Petržalka 2010 a je čas na bilancovanie.

Náš klub ľadového hokeja je najmladším aktívnym členom Slovenského zväzu ľadového hokeja. S reálnou súťažnou činnosťou sme začali  sezóne 2013/2014, kde nás reprezentovali družstvá seniorského tímu žien a družstvá mladších žiakov 6-7  a starších žiakov 8-9.  Popri tom naši malí Panteríci hrali medzinárodnú súťaž v mini hokeji EMHL.

Uplynulá sezóna 2014/2015 nám priniesla veľa pekných športových zážitkov a radosti.  V prvom rade je potrebné vidieť stabilizáciu korčuliarov na ľade a rozširovanie súťaží. V predprípravke 0-1-2 nám športovalo spolu 54 Panteríkov, v prípravke 4-5 spolu 20 Panterov, petržalských mladších žiakov športovalo celkom 17  a starších žiakov celkom 15. Ďalej trénovali aj 6 dorastenci. V seniorských kategóriách trénovalo počas sezóny 29 mužov a  28 žien. Ďalších 8 mladších žiakov a 14 starších žiakov pôsobilo v HC Petržalka 2010 na tzv. striedavý štart. Celkovo počas sezóny sa tréningového a zápasového procesu zúčastnilo 191 hokejistiek a  hokejistov!!!

Najväčší úspech a radosť nám prinieslo účinkovanie ženského seniorského A-tímu v 1.lige žien. Počas sezóny absolvovali 90 hodín prípravy na ľade a  cca. 70 hodín prípravy na suchu. Po veľmi dobrom štarte a stabilných výkonoch v základnej časti súťaže sa naše dievčatá prebojovali do play off, kde si najprv poradili s obhajkyňami titulu z Popradu, a následne v jednoznačnej finálovej sérii zvíťazili aj s kvalitným družstvom zo Spišskej Novej Vsi. Pre Hockey club Petržalka 2010 tak vybojovali historický titul majsteriek Slovenskej republiky! Tento úspech naplnil všetkých, ktorí pracujú pri petržalskom ľadovom hokeji hrdosťou a zadosťučinením za častokrát neviditeľnú, ale náročnú prácu funkcionárov, trénerov a hráčov.   Trénermi majstrovského tímu boli Roman Varga a Peter Jonák.

V sezóne 2014/2015 sme rozšírili počet družstiev o seniorský A-tím mužov, čím sme Bratislave, ako hlavnému mestu Slovenska prinavrátili mužský seniorský hokej pod hlavičkou SZĽH! Počas sezóny absolvovali muži 54 hodín prípravy na ľade a cca. 70 hodín na suchu. Hokejové Áčko nás v premiérovej sezóne dobre reprezentovalo v 2.lige seniorov, kde sa umiestnilo na 8. priečke so ziskom 20 bodov.   Trénermi seniorského tímu boli Peter Solmoši a Juraj Svitok.

Ďalšiu sezónu pôsobili v  lige aj naši starší žiaci 8-9 a môžeme konštatovať, že so všetkými súpermi hrali vyrovnané a dôstojné zápasy.Počas sezóny absolvovali 114 hodín prípravy na ľade a cca. 60 hodín prípravy na suchu. Aj keď sa im nepodarilo poskočiť v tabuľke, podstatne sa zlepšili čo do počtu strelených gólov 72 oproti minulej sezóne 21, a získali 8 bodov, kým sezónu predtým len 2. Trénermi družstva boli Evžen Surovka a Andrej Blaha.

Druhú súťažnú sezónu majú za sebou aj mladší žiaci 6-7, ktorí predviedli počas sezóny zlepšenú športovú výkonnosť. Počas sezóny absolvovali 114 hodín prípravy na ľade a cca. 55 hodín prípravy na suchu. Žiaľ na zápasoch  im častokrát chýbalo aj viac šťastia, a tak zopakovali minuloročné umiestnenie. Ich športový rast je však dobrým prísľubom pre nasledujúcu sezónu. Trénermi družstva boli Evžen Surovka a Andrej Blaha.

Hráči a hráčky prípravky 4-5 sa jednak zúčastňovali turnajov v minihokeji (EMHL – 4.ročník) a jednak si zahrali aj zápasy v rámci série prípravných zápasov. Počas sezóny absolvovali 116 hodín prípravy na ľade a cca. 20 hodín prípravy na suchu.Oceňujeme ich športový rast ako aj pomoc rodičov kategórie pri organizovaní priateľských zápasov. Trénerom družstva bol Ľubomír Macoun.

Predprípravka 2-3 pokračovala v kvalitnej športovej príprave a jej hráči sa zúčastňovali turnajov medzinárodnej ligy v minihokeji EMHL.  Počas sezóny absolvovali 118 hodín prípravy na ľade a cca. 20 hodín prípravy na suchu. Trénermi družstva boli Peter Solmoši a Jakub Hoferica.

Najmenší Panteríci v predprípravke 0-1 absolvovali 113 ľadohodín. Trénermi kategórie bol Ľubomír Macoun, Jakub Hoferica a Jerguš Čáni.

Zároveň chceme poďakovať iniciatíve p.Hofericu, ktorý v spolupráci s klubom a rodičmi zabezpečil prípravu brankárov na celkovo cca. 30 špeciálnych tréningoch na ľade (tieto hodiny sa do tréningového času nezarátali).

Na športovej činnosti sa teda celkovo zúčastňovalo v sezóne 2014/2015  191 hráčok a hráčov a  9 trénerov. Celkovo klub absolvoval 518 ľadohodín a 295 hodín na suchu, celkový počet tréningových jednotiek je teda 813 hodín!

Okrem spomínaných aktivít sa naše ženy a starší žiaci zúčastnili na hokejbalových turnajoch v Kežmarku, Nitre a Nových Zámkoch. Tiež sme organizovali v rámci „Petržalských dní“ premiérový turnaj v hokejbale o Pohár Panterov 2014, kde naši žiaci skončili na 2.mieste. V neposlednom rade treba spomenúť pekné výsledky našich Panteríkov 2-3-4 na medzinárodných minihokejových turnajoch v Čechách, Maďarsku a Rakúsku, odkiaľ priviezli veľa pohárov a diplomov za pekné umiestnenia!

Ako prospešná sa nám ukazuje spolupráca s partnerskou organizáciou HDC Europe, pretože tím ľudí pracujúcich v tejto spoločnosti komunikuje s klubom potreby hráčov a súčasne nám pomáha odborne usmerňovať rodičov našich Panterov pri výchove mladého hokejistu. Tiež spolupracujeme so špičkovým medicínskym zariadením Športmed, kde naši hráči môžu dostať kvalitnú zdravotnícku pomoc od lekárov-špecialistov. V neposlednom rade sme zaznamenali úspech aj na poli funkcionárskom, pretože manažér klubu Lukáš Machala sa stal členom Legislatívnej komisie SZĽH.

V uplynulej sezóne sme čiastočne zrealizovali niektoré veci v oblasti doplnenia materiálno-technickej základne klubu (hrazdy na chodbách, doplnenie šatní, doplnenie tréningových dresov, štucní a brankárskeho vybavenia. Nepodarilo sa nám naplniť športovú hokejovú triedu na ZŠ Dudova, nepodarilo sa nám zrealizovať doplnenie materiálno-technického vybavenia pre družstvá – najmä na suchú prípravu (lopty, medicinbaly, fit lopty, reakčné lopty) a dokončiť plnú funkčnosť a flexibilitu internetovskej stránky. Vieme, že je čo zlepšovať, no jednako si myslíme, že uplynulá sezóna bola z celkového pohľadu úspešná a veríme, že bude inšpiráciou pre našich hráčov a hráčky do budúcej sezóny.